News News Stories — 30 October 2014
News: Former student teacher hired as new English teacher

Interview with junior high English teacher Andrew Trent

Question 1: How do you like teaching at Rock Creek?

Answer 1: “I love teaching at Rock Creek, and I coached and student-taught here.”

Question 2: Why did you choose to teach junior high English?

Answer 2: “It was a good opportunity to come back to Rock Creek. I was originally going to teach Social Studies, but English and social studies are similar. I also like teaching junior high.”

Question 3: Why did you choose to be a teacher?

Answer 3: “I started off following a different career, but I liked teaching and working with teenagers a lot and switched to teaching.”

Question 4: What is the hardest part of being a teacher?

Answer 4: “Trying to meet the needs of each and every student in the classroom.”

Question 5: What is the easiest part of being a teacher?

Answer 5: “Building good relationships with the students.”

Question 6: What kind of college degree do you need to become a teacher?

Answer 6: “You need a bachelor’s degree in elementary education, or a degree in secondary education.”

Question 7: What college did you go to, and why did you choose that college?

Answer 7: “Hesston College and K-State. They were away from home, but still close enough to visit home, there is lots of family near Hesston College, and to sing in the choir. I went to K-State to study golf-course management.”

Question 8: What other subjects do you teach or sports do you coach?

Answer 8: “I am certified to teach 6-12 social studies, 5-8 language arts and coach seventh grade girls basketball and high school baseball.”

Question 9: What is the hardest part in keeping your class focused?

Answer 9: “The attention span of a 12-13 year old is as short as a housefly.”

Question 10: Why did you decide to teach at Rock Creek?

Answer 10: “Rock Creek is close to home, I’m used to it and have been there before and the people are great.”

Question 11: Do you have any hobbies? If so, what are they?

Answer 11: “Yes. They are playing college football on the PS3 [Playstation 3], working in the yard and sports.”

Question 12: What’s your favorite school subject?

Answer 12: “Social studies.”

Question 13: What do you like best about Rock Creek?

Answer 13: “The people. Rock Creek is a great place with good kids.”

Question 14: What is your favorite sport and why?

Answer 14: “Baseball, because of the sounds, smells, strategy and the time of year it takes place in.”

Question 15: What are your best memories from teaching?

Answer 15: “The relationships and just having fun in the classroom.”

Question 16: Did you originally want to have a different career? Why or why not?

Answer 16: “Yes, because I really liked golf-course management, and I had to think about money.”

Question 17: Did you ever have a job other than teaching? Why or why not?

Answer 17: “I’ve had no other careers, but lots of different jobs. I still work part-time for K-State athletic operations, used to do golf-course management, was a youth director for church, a choir director, lunch/recess supervisor for elementary schools and a mower model.”

Interview and photo by Andrew Marek, Staff Member

Related Articles

Share

About Author

admin

(0) Readers Comments

Comments are closed.